Na het aanmelden, tweestapsverificatie en de schoolkeuze kom je op de startpagina. Deze bestaat uit verschillende elementen.


Hoofdmenu

Helemaal bovenaan bevindt zich het hoofdmenu. Dit is de zwarte balk. Deze balk blijft altijd staan en vormt je belangrijkste navigatie doorheen het programma.Als je in een andere pagina bezig bent, dan kan je terug naar de startpagina door te klikken op het DKO3-logo of het huisje ernaast. Het vergrootglas toont/verbergt de zoekbalk (zie verder).

Daarnaast staan (afhankelijk van de je rechten ) maximaal zes dropdown-menu’s:

 • Leerlingen
 • Personeel
 • Lessen
 • Departement
 • Extra
 • Help


Helemaal rechts staat je naam. Wanneer je hierop klikt, verschijnt er een menu.Bij 'Mijn profiel' vind je informatie en instellingen gekoppeld aan jouw persoon, over academies heen. Meer hierover in volgend artikel: Mijn profiel
Via ‘Andere academie of rol…‘ ga je opnieuw naar de schoolkeuze.
Klik op ‘Afmelden‘ om je af te melden bij DKO3 na gebruik.


Zoekfunctie

In DKO3 kan je zoeken naar leerlingen en personeel met het zoekveld. De zoekbalk staat onder de zwarte balk van het hoofdmenu. Staat de zoekbalk niet actief, dan kan je deze openen door op het vergrootglas in het hoofdmenu te klikken.De resultaten van de zoekopdracht worden in twee kolommen weergegeven: “Leerlingen” en “Personeel”.


In de resultaten worden leerlingen die een inschrijving hebben in het huidige schooljaar weergegeven in zwarte letters en een geel stamnummer. Leerlingen die geen inschrijvingen hebben in het huidige schooljaar verschijnen onderaan de lijst in grijze letters.

Wanneer je zoekt op de naam van een leerkracht, zullen ook alle leerlingen verschijnen die een vak volgen bij deze leerkracht.

Naast naam van de leerling en/of leerkracht kun je ook zoeken op:

 • vak
 • lesdag (dag van de week)
 • vestigingsplaats
 • postadres
 • contactgegevens (e-mail en telefoon).


Mijn tijdslijn

Onder de zoekbalk, aan de linkerkant kan je een aantal items consulteren. Dit overzicht ziet er hetzelfde uit voor de administratie als voor de leerkracht. (Het artikel over de tijdslijn als leerkracht vind je hier: ###)Na het aanmelden kom je automatisch op dit item terecht.

Hierop komen algemene mededelingen, updates aan de software, uitnodigingen, status van Discimus en dergelijke meer.


Aanwezigheden

Dit onderdeel is momenteel in herwerking. Dit stuk van de handleiding wordt herzien, wanneer de overzichten op punt staan.


Leerplannen

Onder dit item kun je de leerplannen raadplegen die bestaan voor het DKO.


Documenten

Hier vind je de documenten die via het intranet in DKO3 beschikbaar zijn gesteld.

(Meer hierover in volgend artikel: Intranet documenten beheren)


Kalender

Standaard wordt deze per week weergegeven. Rechtsboven de kalender kan je het overzicht per maand of per dag bekijken. (Meer hierover in volgend artikel: Kalender beheren)Vacatures

Hier kan je de vacatures vinden die gepubliceerd werden door andere academies. (Meer uitleg hierover vind je in volgend artikel: Vacatures beheren)


DKO3 Help

Bij vragen kan je terecht op de helpdesk. Onder dit item vind je de gegevens van die helpdesk terug: ons mailadres, telefoonnummer en uren van de helpdesk. Wijzigingen aan de openingsuren zullen hier ook aangekondigd worden.
(Tips over de helpdesk contacteren, vind je in dit artikel.)