In dit artikel leggen we je uit op welke manieren je kunt aanmelden op DKO3: gebruikersnaam & wachtwoord of via externe platformen zoals Facebook en Google.

Het aanmelden gaat daarna verder met de tweestapsverificatie, en wordt uitgelegd in het aansluitend artikel.

Je begint met te surfen naar https://www.dko3.be. Vervolgens en kun je uit volgende aanmeldingsmethodes kiezen:

1. Gebruikersnaam en wachtwoord

Vul je e-mailadres en wachtwoord in en klik op ‘Aanmelden’.

Je kunt ervoor kiezen om gedurende twee weken aangemeld te blijven in deze browser, door het vinkje aan te duiden.
Door middel van een cookie kunnen we je browser herkennen en word je meteen terug aangemeld wanneer je surft naar dko3.be. (Opgelet: meld je je zelf af, geef je ook aan dat je niet langer wil aangemeld te zijn via deze functie.)

2. Andere - Facebook

Je klinkt de knop 'Facebook' aan onder het menu 'Of meld je aan met'. Ben je reeds aangemeld op Facebook, kom je automatisch terug op DKO3 terecht. Eventueel moet je nog de tweestapsverificatie doorlopen, daarna kun je de academie kiezen die je wil openen.
Ben je nog niet aangemeld op Facebook, moet je er eerst op aanmelden en keer je dan terug naar DKO3.

Vooraleer deze functionaliteit werkt, moet je eerst in DKO3 de koppeling gelegd hebben. Dit stel je in via mijn profiel.

3. Andere - Google

Je klinkt de knop 'Google' aan onder het menu 'Of meld je aan met'. Ben je reeds aangemeld op Google, moet je de account bevestigen waarmee je wil aanmelden op DKO3. (Je kunt immers met meerdere Google-accounts tegelijk aangemeld zijn.) Daarna kom je  terug op DKO3 terecht. Eventueel moet je nog de tweestapsverificatie doorlopen, daarna kun je de academie kiezen die je wil openen.
Ben je nog niet aangemeld op Google, moet je er eerst op aanmelden en keer je dan terug naar DKO3.

Vooraleer deze functionaliteit werkt, moet je eerst in DKO3 de koppeling gelegd hebben. Dit stel je in via mijn profiel.

4. Andere - Stedelijk Onderwijs Gent

Je klinkt de keuze 'Stedelijk Onderwijs Gent' aan onder het menu 'Of meld je aan met'. Ben je reeds aangemeld op deze Office 365-omgeving, kom je automatisch terug op DKO3 terecht. Eventueel moet je nog de tweefactorauthenticatie doorlopen, daarna kun je de academie kiezen die je wil openen.
Ben je er nog niet aangemeld, moet je er eerst op aanmelden en keer je dan terug naar DKO3.

Lees verder: tweestapsverificatie in DKO3