Om bij het aanmelden de tweestapsverificatie te kunnen doorlopen met een verificatieapp, moet je dit eerst instellen. Hoe je dit doet staat uitgelegd in dit artikel. Hiervoor ga je naar mijn profiel.

Mijn profiel kun je terugvinden in de balk bovenaan de pagina. Helemaal rechts staat je naam. In dat menu is 'mijn profiel' de eerste optie.

Op mijn profiel, ga je naar tabblad voorkeuren. Onder het luik Tweestapsverificatie, vind je de mogelijke methoden:

Klik op 'met een verificatieapp (...)'. In het pop-upvenster krijg je enkele populaire apps aangeboden die je kunt downloaden/installeren, mocht je dit nog niet hebben gedaan. (Je kunt ook een andere app naar wens gebruiken.)

Voor Android: Google Authenticator of Authy

Voor iOS/iPadOS: Google Authenticator of Authy

Voor browser: Authenticator

Scan de QR-code met de app of voer de code manueel in. Tot slot moet je een verificatiecode opgeven, om na te zien of de koppeling goed verlopen is.

De QR-code blijft staan op dit scherm, zodat je op een later tijdstip een nieuw toestel kunt koppelen. (In een uitzonderlijke situatie, kun je de huidige code uitschakelen met de knop 'desactiveren'. Wanneer je dit opnieuw activeert, wordt een nieuwe code gegeneerd.)