Je kunt mijn profiel terugvinden in de balk bovenaan de pagina. Helemaal rechts staat je naam. In dat menu is 'mijn profiel' de eerste optie.

In mijn profiel vind je de informatie en instellingen gebundeld aan jouw persoon en jouw account. Op het tabblad voorkeuren, kun je een aantal instellingen doen. Die staan in dit artikel opgelijst.

Algemeen - Aanmelden

Na aanmelden automatisch kiezen voor

Je kunt DKO3 zo instellen dat je na het aanmelden (en tweestapsverificatie) de schoolkeuze overslaat en meteen doorgaat naar de rol van je keuze. In deze instelling geef je aan of je wil aanmelden in de administratie van een academie (waar je rechten op hebt) of als leerkracht verder gaat in DKO3.

Deze instelling wordt bewaard in DKO3 en zal telkens toegepast worden wanneer je DKO3 gaat openen.
Als je nadien van academie of rol wil wijzigen, moet je onder de menu rechtsboven onder je naam kiezen voor 'Andere academie of rol'.

Mijn vertrouwde browsers

Hier krijg je een overzicht van alle browsers die in de afgelopen 30 dagen door jou werden vertrouwd. Je kunt er meteen een specifieke sessies afmelden of alle sessies (behalve de huidige) in een keer.

Je zie er het type toestel, het besturingssysteem, versie van browser, wanneer er werd vertrouwd en (bij benadering) vanaf welke locatie.

Algemeen - Tweestapsverificatie (2FA)

Hier zie je de verschillende methoden die mogelijk zijn om de tweestapverificatie te doorlopen. Standaard is de methode via mail actief. De methode via een verificatieapp moet je eerst activeren. Dit staat uitgelegd in volgend artikel: Tweestapsverificatie met verificatieapp activeren

Algemeen - leerlingen

Gegevens online inschrijving op leerlingenfiche

Als een leerling zich online heeft ingeschreven, heeft die ook een opmerking kunnen ingeven. (De opvolging hiervan doe je op Lijsten voor Online inschrijvingen.) Met deze instelling geef je aan of diezelfde informatie ook zichtbaar moet zijn op de leerlingenfiche tabblad inschrijving.