Nadat je je hebt aangemeld en de tweestapsverificatie hebt doorlopen, kun je kiezen met welke rol (leerkracht, ALC-contactpersoon of administratie) je verder gaat.

Je krijgt een overzicht met één of meer tegels. Als je het recht 'leerkracht' of 'ALC contactpersoon' (of als administratie met het recht 'leerkracht overnemen') hebt gekregen, zal dit als eerste tegel te vinden zijn. Daarna krijg je per academie een tegel waar je de administratie van een specifieke academie kunt openen.

Wie nog toegang heeft hiertoe, kan onderin een tegel van een academie) de vermelding ‘Inloggen via oude DKO3’ zien staan. Als je hierop klikt kom je terecht in de oude DKO3 (oude decreet), die gebruikt werd tot en met het schooljaar 2017-2018.

Wil je dit scherm overslaan en automatisch in een specifieke academie terechtkomen (die je nadien altijd kunt wijzigen), kun je deze instelling activeren. Hiervoor ga je naar 'mijn profiel'. Meer hierover in volgend artikel: Mijn profiel, tabblad voorkeuren

Lees verder: De startpagina van DKO3 als administratie, als leerkracht, als ALC-contactpersoon