Adres toevoegen, wijzigen of verwijderen Afdrukken

Gewijzigd op: Vr, 11 Feb, 2022 om 2:41 PM

Op de personeelsfiche, tabblad start kun je de adressen beheren van een personeelslid. Je kunt voor een personeelslid meerdere adressen ingeven. Voor elk adres kan je instellen of het gaat om het domicilieadres of een adres voor briefwisseling. Omwille van de betekenis ervan, is het slechts mogelijk om één domicilieadres in te brengen. Je kunt echter meerdere correspondentieadressen toevoegen.

Adres toevoegen of wijzigen

Een adres toevoegen doe je door te klikken op de knop ‘adres toevoegen‘. Een bestaand adres wijzigen worden door op het potlood-icoontje te klikken rechts naast het adres.

Beide functies openen een gelijkaardig venster waar de gegevens kunnen worden ingevoerd. Het aanvinken van het vakje naast het huisje (domicilie-adres) of de enveloppe (briefwisseling) geeft een bepaalde status aan het adres.

Bij het ingeven van een Belgisch adres die gecontroleerd aan de hand van de indexlijst in het programma. Deze index wordt regelmatig geüpdatet. Contacteer de helpdesk wanneer een (recente) straatnaam niet wordt teruggevonden door het systeem.

Adres verwijderen

Ook om een adres te verwijderen, moet je eerst op het potloodje klikken van een bestaand adres. In het pop-up scherm, kun je linksonder op de knop 'adres verwijderen' klikken.

Adreswijziging melden aan het departement

In volgend artikel staat uitgelegd hoe je een adreswijziging kunt melden aan het departement: melding woonplaats/verblijfsplaats sturen (RL-5 of RL-6)