Werklijst gebruiken Afdrukken

Gewijzigd op: Vr, 1 Apr, 2022 om 3:32 PM


Via werklijsten kun je zelf lijsten samenstellen op basis van een of meerdere voorwaarden. De inhoud van de lijst kun je naar eigen wens ook aanpassen door kolommen toe te voegen. En je kunt ook het resultaat beïnvloeden voor de groepering aan te passen: wens je één lijn per leerling, per inschrijving of per vak.

Met je lijst zelf kun je ook meerdere richtingen uit: leerlingenfiches doorbladeren, exporteren of campagnes opstellen.

Om een werklijst samen te stellen, ga naar het menu Leerlingen - Werklijsten.

 

 

Werklijst samenstellen

Je krijgt initieel een scherm met links de criteria en rechts de velden en groepering


Schermafbeelding_2021-04-19_om_11.04.28.png


Criteria

Schooljaar, status en uitschrijvingen zijn drie vaste criteria die je niet kunt schrappen. Je kunt ze wel aanpassen, volgende de gewenste oplossing.

Je selecteert een extra criterium (voorwaarde) uit de lijst met mogelijkheden. Eenmaal toegevoegd kun je er de gewenste parameters aan toevoegen. Een aantal velden bieden ook de mogelijkheid om meerdere waarden tegelijk te selecteren.
Met de prullenmand kun je het criterium schrappen.

Opgelet: er is geen controle op de combinatie van de criteria. Het is dus mogelijk om een combinatie te maken, die sowieso geen resultaat geeft.

 

Velden

Aan de rechter zijde kan je extra velden toevoegen van de leerlingengegevens die je wilt raadplegen. Standaard bestaan werklijsten uit het stamnummer, de naam en de voornaam van de leerling.

Met de groene knop kun je extra velden toevoegen. De volgorde waarin je de velden toevoegt, bepaalt ook de volgorde van dezelfde velden in je overzicht.

 

Groepering

Eronder heb je de mogelijkheid om aan te duiden op welke manier de items die aan de Criteria voldoen worden gegroepeerd. De groepering kies je best afhankelijk van de criteria.

 

Formulier leegmaken

Met de knop linksonder kun je het formulier resetten naar de standaardwaarden.

 

Werklijst maken

Om de werklijst aan te maken, klik je rechts onderaan op de blauwe knop ‘werklijst maken’.


 

Navigeren in de werklijst

Eenmaal de werklijst gemaakt, zie je boven het overzicht nog een aantal onderdelen staan.Helemaal bovenaan zie je (in een blauw kader) de samenvatting van de gekozen criteria (filter) en de manier van groeperen. Met de knop ‘Criteria aanpassen’ keer je terug naar de vorige pagina en kan je de criteria, velden en manier van groeperen aanpassen.

Eronder heb je aan de linkerzijde de mogelijkheid om te bladeren in je resultaat. En aan de rechterzijde heb je enkele knoppen, waarmee je respectievelijk volgende handelingen kunt uitvoeren:

 

Uiteraard kun je de leerlingen aanklikken in de lijst. Eenmaal op de leerlingenfiche kun je ook bladeren tussen de fiches met de knoppenbalk rechts, boven het stamnummer. Met de terugknop keer je terug naar de werklijst. De werklijst blijft beschikbaar zolang je sessie in DKO3 loopt.


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.