Om toegang te hebben tot deze functionaliteit, moet je het recht Communicatie in combinatie met Leerlingenadministratie (alleen lezen) of Leerlingenadministratie (lezen en schrijven) hebben. Verder moet je als toegelaten persoon gekoppeld zijn aan een provider - Meer info in het artikel Rechten.

Via een werklijst kun je een (gepersonaliseerd) sms in bulk versturen aan een specifieke selectie leerlingen (of zelfs de ganse school). Wil je een individuele sms versturen, lees dan verder in volgend artikel: SMS naar een leerling sturen.

Stap 1: werklijst aanmaken

Leerlingen sms'en gebeurt via een werklijst. Filter de lijst zodanig dat alleen de leerlingen overblijven naar wie je een sms wilt versturen.

Op de werklijst klik je rechtsboven op het sms-icoontje om het bericht op te stellen. Als je niet kan klikken op deze knop, moet de smsprovider nog worden ingesteld.

Stap 2: parameters van campagne invullen

Er verschijnt nu een venster ‘Nieuwe smscampagne opmaken‘. Hier moet je eerst een aantal zaken aanduiden/invullen.

• De ‘Naam van de campagne‘ kan je zelf kiezen.
  • Bij ‘Status van de campagne’ kan je kiezen uit drie opties. Je kan kiezen om de campagne manueel te laten starten, meteen te laten starten of te laten starten op een latere datum en uur.
  • Als jullie beschikken over meerdere smsproviders dan kan je bij ‘smsprovider’ ook kiezen welke provider je wenst te gebruiken.

Onder het bericht staat een keuzelijst met velden die je kan toevoegen om de sms te personaliseren door bijvoorbeeld de leerling aan te spreken met zijn naam.
Wil je extra velden kunnen gebruiken, moet je die bij het aanmaken van je werklijst die als extra veld toevoegen.

Klik op de groene knop ‘Toevoegen aan de wachtrij‘ om de de sms klaar te zetten voor verzending.

Stap 3: campagne opvolgen

Je campagne opvolgen, staat uitgelegd in volgend artikel: Campagnes opvolgen