Op de personeelsfiche tabblad weekrooster vind je het dag-, week- en maandrooster terug van een personeelslid.

Je kunt hier kiezen uit meerdere weergaves:

• enkel lessen (standaard gekozen)
    Toont de lessen waar het huidig personeelslid aan is gekoppeld
  • lessen en kalender zoals ... die ziet
    Toont de lessen van het personeelslid en de gedeelde kalenders
  • abstract weekoverzicht
    Toont een abstract weekrooster (los van concrete dagen), die je zelf beheert.

Weergave 'enkel lessen'

Bij het openen van het weekrooster krijg je die van de lopende week aangeboden. Met de knoppen links, kun je bladeren tussen dagen, weken en maanden. Met de knop 'vandaag' keer je terug naar vandaag, huidige week of maand.

Door een les aan te klikken, ga je naar de lesfiche van die les.

Van elke les zie je begin- en einduur en het vak (of vakken) die er wordt/worden gegeven.
In de rechter bovenhoek kan nog een symbool zichtbaar staan, om meer informatie te bieden:

• verbodsbord: dit lesmoment is geannuleerd (door bv. ziekte van de leerkracht)
  • dubbele pijl: dit lesmoment is verplaatst naar een andere lesmoment
  • uitroepteken in driehoek: in dit lesmoment ontbreken aanwezigheden of zijn er geen ingevuld
  • duimpje: in dit lesmoment zijn alle aanwezigheden ingevuld

Via het menu acties, kun je nog volgende handelingen uitvoeren:

Weergave 'lessen en kalender zoals ... die ziet'

Deze weergave toont de kalender zoals een personeelslid dit via dienst persoonlijk account te zien ziet. Dit bestaat uit hetzelfde overzicht met lessen aangevuld met de gedeelde kalenders waar die toegang tot heeft.

Daarom is die qua werking identiek aan de weergave 'alleen lessen'.

Weergave 'abstract weekoverzicht'

Alle informatie hierover is gebundeld in volgend artikel: Abstract weekoverzicht

Lees verder: Tabblad Bekwaamheidsbewijzen