Op de personeelsfiche tabblad Weekrooster van het personeelslid kun je een abstract weekoverzicht invoeren. Daarmee geef je aan in welke vestigingsplaats, lokaal (optioneel) en tijdstip het personeelslid les geeft. Die informatie kan dan op zijn beurt opnieuw gebruikt worden voor andere doeleinden zoals het automatisch koppelen van lokalen bij het toewijzen van de individuele vakken en het opvragen van een bezettingsoverzicht van een lokaal.


Klik in het tabblad Weekrooster in de keuzelijst bij Weergave op abstract weekoverzicht (lokaalverdeling) om het abstract weekoverzicht te tonen.



Als er nog niks is ingevoerd, maar de leerkracht heeft in het geselecteerde schooljaar wel lessen, dan krijg je de suggestie om het abstracte weekrooster te maken op basis van de lessen van dat schooljaar. Doe je dat, dan maakt DKO3 automatisch het abstracte weekrooster volgens de lessen van het geselecteerde schooljaar voor dat personeelslid.



Een alternatief is om het abstract weekoverzicht te kopiëren van een voorgaand schooljaar. Als er in het voorgaand schooljaar voor dat personeelslid een abstract weekoverzicht is, dan krijg je de suggestie zoals in onderstaande afbeelding. Zo kun je in één beweging het hele abstracte weekoverzicht van een personeelslid kopiëren naar een nieuw schooljaar.



Je kan ook manueel blokken toevoegen aan het abstract weekoverzicht door in de kalender te klikken op het gewenste start-tijdstip en te slepen naar het gewenste stop-tijdstip. Je krijgt dan een venster waarin je verdere details kunt invullen. Het lokaal is optioneel, maar dan wordt er uiteraard geen automatische koppeling gedaan van het lokaal bij het toewijzen van leerlingen met individuele vakken.