Uitzonderlijke lessen periodes beheren Afdrukken

Gewijzigd op: Wo, 15 Sep, 2021 om 5:07 PM

Via het menu Extra - Academie - Uitzonderlijke lessen - Periodes kun je de periodes beheren.

Wanneer een periode lopende is, verschijnt extra kader op het startscherm van DKO3. Hier kun je de dagelijkse opvolging doen zoals lessen goedkeuren of opvragen welke leerlingen momenteel op school zijn.

Periode toevoegen

Klik op de groene knop 'periode toevoegen'. In het pop-up venster kun je alle details ingeven van de periode.

Met de knop 'Leerkracht kan zelf lessen ingeven' kun je bepalen of de leerkracht zelf instaat voor het aanmaken van de lessen of niet. Als dit actief staat, kun je ook opgeven binnen welke periode ze de mogelijkheid hebben om invoer te doen, los van wanneer de periode loopt. Zet je die optie niet actief, ga je zelf de lessen moeten aanmaken en beheren.

Periode wijzigen

Door de lijn aan te klikken, kun je in het pop-up scherm alle details wijzigen.

Vermijd om de begin- en einddatum van de periode te wijzigen, wanneer er begonnen is met ingeven.

Periode verwijderen

Door de lijn aan te klikken, kun je in het pop-up scherm alle details wijzigen. Met de rode knop 'verwijderen' linksonder kun je een periode schrappen.