Lesvrije dagen Afdrukken

Gewijzigd op: Wo, 15 Sep, 2021 om 4:53 PM

Via het menu 'Extra - Academie - Organisatie - Vakantiedagen' kun je de vakantiedagen van de academie beheren. In dit overzicht krijg je de officiële verlofdagen te zien, die centraal door DKO3 worden beheerd.

Lesvrije dag toevoegen

Met de groene knop 'Eigen vakantiedag toevoegen' kan je een eigen vakantiedag toevoegen. Dit is bedoeld voor pedagogische of facultatieve verlofdagen of andere dagen waarop de lessen geschorst worden. Vul de gegevens in het dialoogvenster aan en bevestig met de groene knop 'Opslaan'.

Opgelet: bij het toevoegen van een eigen verlofdag, moet je de lesmomenten controleren. Alleen zo worden de bestaande lesmomenten op die dag geschrapt, in de verschillende lessen. Zolang dat niet is gebeurd, kan de leerkracht melding krijgen dat voor die dag de aanwezigheden nog ingevuld moeten worden.

Lesvrije dag wijzigen of verwijderen

De eigen vakantiedagen kunnen ook bewerkt worden. Klik hiervoor op de vakantiedag in de lijst. Er verschijnt een dialoogvenster waarin je de naam van de eigen vakantiedag kunt wijzigen, of de vakantiedag verwijderen.