Beschikbaarheid aanwezigheden beheren Afdrukken

Gewijzigd op: Wo, 15 Sep, 2021 om 4:48 PM


In DKO3 is standaard ingesteld dat de aanwezigheden door de leerkracht geregistreerd moeten worden binnen de zeven dagen na het begin van de les. Als academie heb je de mogelijkheid om daarvan af te wijken. Dit instellen doe je via het menu 'Extra - Academie - Organisatie - Beschikbaarheid aanwezigheden'.


 

Beschikbaarheid toevoegen

Bij het toevoegen van de beschikbaarheid kan je kiezen voor alle leerkrachten of voor een individuele leerkracht. Om toe te voegen, klik je op de groene knop ‘Beschikbaarheid toevoegen’.De periode (startdatum - einddatum) slaat op de wanneer dat de aangepaste beschikbaarheid van toepassing is.

Het aantal dagen slaat op de controle zelf. Tijdens deze periode is de leerkracht niet beperkt tot zeven dagen na de les, maar het opgegeven aantal dagen. Is je aantal dagen groot genoeg, hef je de beperking volledig op.
Opgelet: als je aangepaste beschikbaarheid gedurende een lange periode loopt, hou er rekening mee dat het aantal dagen plots wel korter kan uitvallen dan gewenst. Het aangepast aantal dagen wordt toegepast in functie van vandaag.


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.