Vestigingsplaatsen per schooljaar beheren Afdrukken

Gewijzigd op: Vr, 25 Feb, 2022 om 8:25 AM

Via het menu Extra - Academie - Infrastructuur - Vestigingsplaatsen per schooljaar koppel je een vestigingsplaats aan een schooljaar, of controleer je de gebruikte Edisonnummers. In het overzicht zie je de huidig gekoppelde vestigingsplaatsen met het Edison- en Discimusnummer. Verder zie je ook hoeveel leerlingen er minstens één vak volgen.

Het Edison id kan je terugvinden op Document G of op de site van Onderwijs Vlaanderen. Dit nummer is belangrijk omdat de vestigingsplaats op basis hiervan gelinkt wordt aan het juiste Discimusnummer. Is er geen Discimusnummer gevonden, moet je het Edisonnummer aanpassen. Je kunt het Edisonnummer van een vestigingsplaats corrigeren, door op de lijn te klikken.

Voor een correcte zending naar het Departement Onderwijs is het van primair belang dat deze gegevens kloppen. Merk je fouten op, moet je die corrigeren. Neem hiervoor indien nodig contact op met het departement. Je kunt alvast enkele zaken controleren met het scherm vestigingsplaatsen volgens departement.

vestigingsplaats toevoegen

Controleer rechtsboven of het juiste schooljaar is geselecteerd. Met de knop ‘Vestigingsplaats toevoegen‘ voeg je een vestigingsplaats toe.

Er verschijnt een dialoogvenster waar je de vestigingsplaats uit een selectielijst moet selecteren en het bijhorende Edison id moet invullen. (Als een vestigingsplaats ontbreekt, moet je ze eerst nog aanmaken onder Vestigingsplaatsen beheren).
Klik op ‘Opslaan’ om te bevestigen. De vestigingsplaats verschijnt nu in het overzicht van vestigingsplaatsen per schooljaar.