Klassikale lessen beheren Afdrukken

Gewijzigd op: Vr, 22 Apr, 2022 om 8:23 AM

Via het menu Lessen - Overzicht kom je op het scherm ‘Overzicht klassikale lessen’ terecht. Dit geeft een overzicht van alle klassikale lessen (van een klassikaal of hybride vak) die aan de gewenste criteria voldoen.

Aan de linkerzijde van het scherm kun je de criteria (Schooljaar, Domein, Vestigingsplaats, Vak, Graad, Leerkracht, Lesdag en soort les) instellen. Je huidige filter blijft in de sessie bewaard. Bevestig met de blauwe knop 'lessen zoeken'.

Eenmaal de gewenste filter ingesteld, kun je aan de rechterzijde van het scherm de lessen doorlopen. Wanneer je een les aanklikt, kom je terecht op de Lesfiche.

Linksboven het overzicht staat het aantal gevonden lessen.
Rechtsboven de lijst kun je het gemiddelde laten berekenen van het aantal ingeschreven leerlingen voor de lessen die voldoen aan je criteria. (Hoe groter het aantal lessen, hoe langer deze berekening duurt.)

Links zie je per les een aantal basisgegevens, verdeeld over enkele regels:

• het vak + de naam
  • de graden
  • de lesmomenten
  • de klasleerkracht(en)
  • de vestigingsplaats

Rechts ervan zie je hoeveel leerlingen reeds ingeschreven zijn met het maximum voor de klas. (Is er geen limiet ingesteld, staat er 999.) En de ID van de les.
Eronder zie je de namen van die leerlingen met hun graad, in een doorscrollbaar kader.

Wanneer er een probleem is met die les zul je (links van de naam) een uitroepteken in een rode driehoek zien staan. Dan controleer je best het Tabblad Fouten/Waarschuwingen op de lesfiche, voor de concrete melding.

Vanaf dit scherm kun je verder nog volgende handelingen uitvoeren: