Klassikale lessen overzetten Afdrukken

Gewijzigd op: Vr, 25 Mrt, 2022 om 10:56 AM

Wanneer (1) in de database van de academie het nieuwe schooljaar is geactiveerd en (2) onder het menu extra - inschrijvingen het aanbod is gekopieerd of manueel aangemaakt, is het mogelijk om de klassikale lessen te kopiëren naar het nieuwe schooljaar. Ga hiervoor naar (het menu) Lessen - Overzicht.

Je krijgt rechtsboven de lijst met lessen de knop 'Lessen kopiëren naar 20xx-20xy' te zien. (Vergeet niet eerst de zoekfunctie te activeren, om deze knop te zien te krijgen.)

Het kopiëren van klassikale lessen gaat best als ook het aanbod (van administratieve groepen en vakken) is gekopieerd. Is het aanbod manueel overgezet is het mogelijk om de klassen te kopiëren, maar zul je bij het overzetten een aantal details (zoals het vak en de administratieve groepen) manueel moeten invullen.

Omdat je bij het kopiëren van de klassikale lessen, elke les doorloopt (en je de mogelijkheid krijgt om aanpassingen te doen), is het voorzien om het kopiëren in meerdere keren uit te voeren. Zo krijg je alleen de lessen aangeboden, die door de huidige filter zichtbaar staan.

Eenmaal je de kopieerknop hebt aangeklikt, krijg je eerst een samenvatting. Per les wordt aangegeven of ze reeds is gekopieerd. Uit de resterende lessen, kun je zelf een selectie maken welke gekopieerd moeten worden. Bevestig door de knop 'Lessen kopiëren' aan te klikken.

Daarna kom je op onderstaand scherm terecht. Met de navigeerknoppen rechtsboven kun je bepalen in welke volgorde je de lessen gaat kopiëren.

Je krijgt de mogelijkheid om de belangrijkste details aan te passen. In de mate van het mogelijke probeert het programma zoveel mogelijk zaken mee te nemen. Je kunt ook kiezen om bepaalde details niet mee te nemen, door de groene knop op de lijn (helemaal rechts) uit te zetten.

Bevestig met de groene knop 'Nieuwe les opslaan'.

Daarna krijg je bevestiging of het kopiëren gelukt is. En gebruik de navigeerknoppen rechtsboven om naar een volgende les te gaan.

Je bent niet verplicht om de huidige selectie af te werken. Je kunt immers steeds het proces van het kopiëren herbeginnen. (Alleen de reeds gekopieerde lessen, zul je niet meer te zien krijgen.)