_ Leerkracht afwezig zetten Afdrukken

Gewijzigd op: Di, 15 Feb, 2022 om 11:24 AM

Via de personeelsfiche tabblad weekrooster is het mogelijk om een leerkracht afwezig te zetten op meerdere data verspreid over meerdere (individuele als klassikale) lessen. Dit gaat sneller dan per les en per lesmoment te annuleren. Je kunt er ook snel meerdere geannuleerde lesmomenten terug actief zetten.

Voor je begint is het belangrijk om de juiste (dag-, week- of maand)weergave te hebben open staan, alsook de gewenste dag, week of maand. Het scherm zal immers dezelfde selectie lessen aanbieden zoals die getoond worden op het scherm. Gebruik hiervoor de overeenkomstige knoppen links en rechts boven het overzicht. Kies daarna in het menu acties de optie 'leerkracht afwezig'.

Dan opent dit pop-up venster. (Lees verder onder de afbeelding)

Bovenaan krijg je informatief de periode te zien waarbinnen de lesmomenten voorkomen.

Aan de linkerzijde zie je de lesmomenten die je kunt annuleren. Je vinkt er één of meerdere aan. Eronder kun je een reden opgeven (en kunt daarbij drie knoppen met meest voorkomende situaties gebruiken). Bevestig met de groene knop. Daarna verschijnen de geselecteerde lessen rechts.

Aan de rechterzijde zie je de reeds geannuleerde lessen, binnen dezelfde tijdspanne.  Hier kun je een geannuleerde lesmoment opnieuw actief zetten. Gebruik hiervoor de knop links op de lijn. Dit doe je één per één.

Wanneer je klaar bent, sluit je dit venster.