Lesmoment (specifieke datum) aflassen Afdrukken

Gewijzigd op: Wo, 23 Feb, 2022 om 12:17 PM

Op de lesfiche, tabblad lesmomenten kun je de lesmomenten (effectieve data) beheren. In dit artikel wordt je uitgelegd hoe je een specifieke datum kunt aflassen. Wil je meerdere data (en meerdere lessen) in één keer aflassen, ga dan verder naar volgende artikel: Leerkracht afwezig zetten

Je begint met te klikken  op het blauwe potlood (helemaal rechts) op de gewenste lijn, en kies voor de optie 'les annuleren'.

Om de les te annuleren vink je de zin ‘Deze les is geannuleerd omwille van:’ aan en daarna kan je de reden hiervoor opgeven. Met de gele knoppen kun je snel de meest voorkomende redenen invullen. Je kan ook zelf een reden opgeven. Bevestig met ‘Opslaan’.

Nadien krijg je in het overzicht duidelijk te zien dat de les werd geannuleerd. Voor die les zal de leerkracht zelf geen aanwezigheden kunnen ingeven, via de leerkrachtmodule.

Nadien kun je via het potloodje kun je de annulatie teniet doen.