Om toegang te hebben tot deze functionaliteit, moet je het recht Communicatie in combinatie met Personeelsadministratie (alleen lezen) of Personeelsadministratie (lezen en schrijven) hebben. Verder moet je als toegelaten persoon gekoppeld zijn aan een provider - Meer info in het artikel Rechten.

Vanop de personeelslijst (menu personeel - alle personeelsleden) kun je een (gepersonaliseerd) mail in bulk versturen aan alle of een specifieke selectie personeelsleden. Wil je een individuele e-mail opstellen, kijk dan in volgend artikel: Mail naar een personeelslid sturen

 

 

Schermafbeelding_2021-04-19_om_11.41.25_kopie_2.png


Op de werklijst klik je rechtsboven op het sms-icoontje om het bericht op te stellen.

 

In het pop-up venster ‘Nieuwe e-mailcampagne opmaken‘ moet je naast het bericht zelf ook een aantal zaken aanduiden/invullen.


Schermafbeelding_2021-04-20_om_08.58.21.png


  • De ‘Naam van de campagne‘ kan je zelf kiezen.
  • Bij ‘Status van de campagne’ kan je kiezen uit drie opties. Je kan kiezen om de campagne manueel te laten starten, meteen te laten starten of te laten starten op een latere datum en uur.
  • Bij ‘Type mail‘ heb je de keuze tussen ‘marketing’ en ‘transactioneel’.
    Zie volgend artikel voor meer uitleg: Transactioneel versus marketing
  • Als jullie beschikken over meerdere mailproviders dan kan je bij ‘E-mailprovider’ ook kiezen welke provider je wenst te gebruiken.
  • Tenslotte kan je bij ‘Afzender’ ook het afzenderadres kiezen, indien jouw naam gelinkt is aan meerdere afzenderadressen.
  • Bij het onderwerp vul je het onderwerp in zoals de mail moet vertrekken. Ook hier kan je die personaliseren. Zo kun je naam en voornaam van de leerling toevoegen.

 

Onder het bericht staat een keuzelijst met velden die je kan toevoegen om de e-mail te personaliseren door bijvoorbeeld het personeelslid aan te spreken met zijn naam.

Klik op de groene knop ‘Toevoegen aan de wachtrij‘ om de de e-mail klaar te zetten voor verzending. 

 

Je campagne opvolgen, staat uitgelegd in volgend artikel: Campagnes opvolgen