Op de personeelsfiche tabblad start kun je het bankrekeningnummer beheren van een personeelslid.

Bankrekeningnummer toevoegen

Onder ‘Bank’ kan je een rekeningnummer toevoegen of een bestaand rekeningnummer wijzigen. Klik hiervoor op de het blauwe potloodje.

Gaat het om een Belgisch bankrekeningnummer kan je het in het oude BBAN-formaat ingeven of in het nieuwe IBAN-formaat. BBAN-rekeningnummers worden automatisch omgezet naar het IBAN-formaat. Ook worden de BIC-Code en de bankgegevens worden automatisch aangevuld.
Gaat het om een niet-Belgische bankrekeningnummer (uit een buurland) moet je het nummer ingeven in het IBAN-formaat. En ook de BIC-code ingeven. Om dit op te zoeken kun je gebruik maken van een website zoals www.ibancalculator.com.

Bankrekeningnummer wijzigen

Het bestaand rekeningnummer kun je wijzigen door op het potlood rechts te klikken. Je kan een rekeningnummer niet verwijderen, enkel vervangen door een nieuw rekeningnummer.

Bankrekeningnummer melden aan het departement Onderwijs

Wanneer je het rekeningnummer hebt toegevoegd of gewijzigd, zal DKO3 de melding tonen dat de betalingsgegevens zijn gewijzigd ten opzichte van de laatst geaccepteerde toestand bij AGODI.

Vervolgens klik je op Doorsturen om deze wijziging te melden aan het departement Onderwijs of op Annuleren om je wijziging ongedaan te maken. Wanneer je klikt op Doorsturen, wordt de melding onmiddellijk gedaan en krijg je ook direct feedback over de acceptatie of een eventuele foutmelding.