Verontschuldiging bij een lesmoment toevoegen Afdrukken

Gewijzigd op: Do, 6 Jan, 2022 om 9:17 AM

Op de lesfiche, tabblad Aanwezigheden kun je de aanwezigheden voor een specifiek lesmoment ingeven. Verontschuldigingen kun je worden inbrengen, zolang bij het lesmoment nog geen aanwezigheden zijn ingebracht.

Je begint uiteraard met links het juiste lesmoment te kiezen, standaard wordt het eerstvolgend lesmoment geselecteerd. (Op dit moment zijn nog geen leerlingen zichtbaar, behalve de reeds ingebrachte verontschuldigingen.)
Daarvoor klik je op de knop “verontschuldiging toevoegen”. In het dialoogvenster zoek je de naam van de leerling in kwestie, je kiest de overeenkomstige afwezigheidscode. Onderaan het scherm staat vermeld welk attest hiervoor moet gebruikt worden, om deze afwezigheid te verantwoorden. Verder kan je nog een opmerking toevoegen.