Aanwezigheden voor een lesmoment invullen Afdrukken

Gewijzigd op: Di, 22 Feb, 2022 om 4:17 PM

Op de lesfiche, tabblad Aanwezigheden kun je de aanwezigheden voor een specifiek lesmoment ingeven. Die ingeven kun je vanaf 10 minuten vooraleer het lesmoment start.

Je begint uiteraard met links het juiste lesmoment te kiezen, standaard wordt het eerstvolgend lesmoment geselecteerd. (Op dit moment zijn nog geen leerlingen zichtbaar, behalve de reeds ingebrachte verontschuldigingen.)
Daarna klik je op de groene knop 'Alle leerlingen aanwezig zetten'. Zoals de naam doet vermoeden, zet deze knop alle leerlingen (reeds ingeschreven in deze les) aanwezig. Leerlingen waarvoor al een verontschuldiging was ingegeven, worden meteen als verontschuldigd gezet.
Als laatste kun je wijzigingen aanbrengen zoals bijvoorbeeld de (overblijvende) aanwezigheden wijzigen.

Nadien kun je per leerling het nodige afwezigheidsattest ingeven, om de afwezigheid te wettigen. De afbeelding geeft ook aan of het attest al werd ingebracht of niet. (Zie in de schermafbeelding hier boven en onder.)