Leerlingen n.a.v. afwezigheid leerkracht verwittigen Afdrukken

Gewijzigd op: Do, 6 Jan, 2022 om 9:48 AM

Via het menu Leerlingen - Verwittigen kun je hiermee aan de slag.

Opgelet:

• Om leerlingen te kunnen verwittigen heb je het recht 'Administratie', 'Communicatie' (of dko3-beheerder) en 'Leerlingenadministratie' nodig.
  • En moet er voor de academie een mailprovider en/of een SMS-provider ingesteld zijn.
  • Ook moet jij als toegelaten persoon gekoppeld zijn aan die mailprovider of SMS-provider.

1. Leerkracht en lesdagen selecteren

Hier kies je eerst een leerkracht. Als de leerkracht les geeft op meerdere dagen per week, dan moet je eerst de lesdagen aanduiden waarvoor je leerlingen wil verwittigen. Geeft de leerkracht maar op één dag les, dan verschijnen de leerlingen van die lesdag automatisch op je scherm.

2. Lessen selecteren

Nu kan je de lesuren selecteren die je wilt verwittigen. Klik op de groene knop ‘Volgende stap’.

3. Leerlingen selecteren

Hier heb je de mogelijkheid om leerlingen die geen verwittiging nodig hebben uit te vinken. Je krijgt ook een overzicht per leerling op welk(e) nummer(s) of mailadressen een verwittiging zal verstuurd worden. Klik opnieuw op ‘Volgende stap’.

4. Bericht opstellen

Je kiest eerst wat er met de campagne moet gebeuren:

• Campagne klaarzetten om later manueel te starten
  • Campagne meteen starten (staat standaard geselecteerd)
  • Campagne starten op een gekozen datum en uur

Met de schuifknop kun je kiezen om te verwittigen via sms en/of e-mail. Waarna je meer details kunt opgeven: de keuze van provider. De exacte inhoud van het bericht (op basis van een standaardtekst.)

En bevestig met de groene knop 'Versturen'.

5. Campagne opvolgen

Via het menu Extra - Academie - Communicatie - Campagnes opvolgen kun je deze campagne verder opvolgen.

Voor de gebruikers die geen toegang hebben tot bovenstaand venster, kun je ook via het menu Leerlingen - Rapporten de verschillende verwittig-campagnes zien staan. Wanneer de campagne is afgewerkt en je klikt die aan, krijg je een pdf aangeboden met daarin een samenvatting.