Logisch vervolg van leerling berekenen Afdrukken

Gewijzigd op: Vr, 1 Apr, 2022 om 3:30 PM


In dit artikel staat uitgelegd hoe je het voorstel van een individuele leerling kunt berekenen. Maar dit kun je ook in bulk laten doen. Meer info vind je in het artikel Voorstellen berekenen.
Om het logisch vervolg te kunnen berekenen moet het aanbod voor de academie ingesteld zijn. Meer hierover in het artikel Logisch vervolg bepalen.


Schermafbeelding_2020-02-25_om_12.36.35.png


Om voor een individuele leerling het logisch vervolg te berekenen, ga ja naar de leerlingenfiche, tabblad inschrijvingen. Daar klik je het menu rechts van de groene knop 'nieuwe inschrijving' aan en kiest daar de optie 'Logisch vervolg'.

Dit opent een venster waar het gepaste domein kan worden gekozen. Bevestig via ‘Logisch vervolg berekenen‘.Nu wordt er automatisch een voorstel gegenereerd voor deze leerling op basis van wat de leerling in het voorgaande schooljaar volgde (in de veronderstelling dat hij geslaagd is). Als het logisch vervolg niet gemaakt kan worden, dan moet je een nieuwe inschrijving toevoegen zoals hier beschreven.


Heb je manueel een voorstel ingegeven en wil je voorkomen dat het programma die overschrijft wanneer het logisch vervolg wordt herberekend, dan moet je dat voorstel blokkeren. Klik hiervoor op de knop met het slotje in de kolom geblokkeerd bij het overeenkomstig domein.


Pas op!
Als je geen logisch vervolg kan laten berekenen en je kan ook de inschrijving niet manueel ingeven, dan moet je even nagaan via het menu Extra – inschrijvingen – administratieve groepen of er wel vakken werden toegevoegd aan de administratieve groep waarvoor je de leerling wenst in te schrijven. Indien er geen vakken of enkel optionele vakken werden toegevoegd, dan is dit eigenlijk een lege administratieve groep en kan de inschrijving dus logischerwijs niet doorgaan.


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.