Inschrijving toevoegen Afdrukken

Gewijzigd op: Di, 4 Jan, 2022 om 12:26 PM

Met de knop ‘Nieuwe inschrijving‘ (bovenaan de leerlingenfiche, tabblad inschrijvingen) maak je een nieuwe inschrijving aan. Dit opent een dialoogvenster waar je de Vestigingsplaats, het Domein, het Leerjaar en de Administratieve Groep kan ingeven.

Pas op!
Bij het invoeren van een nieuwe inschrijving, kies je een vestigingsplaats voor de volledige inschrijving.
Als je een leerling wenst in te schrijven voor een modulaire les, die in verschillende vestigingsplaatsen doorgaat, dan moet je in de inschrijving (of voorstel) zelf, bij dat vak klikken op de vestigingsplaats en dit aanpassen naar ‘alle vestigingsplaatsen’. Op die manier kan je bijvoorbeeld de leerling inschrijven in module A, die doorgaat op vestigingsplaats X en in de volgende module B, die doorgaat op vestigingsplaats Y.

De vakken verschijnen automatisch na je selectie. Als er nog een vak moet gekozen worden (bijvoorbeeld een specifiek instrument), dan kan dat hier doen of later invullen
Klik op de knop ‘Inschrijven‘ om de inschrijving te bevestigen. In het hoofdscherm (tabblad start) wordt de administratieve groep dan als een ‘Inschrijving’ (blauw) toegevoegd. Vink je echter het vakje ‘Als voorstel?‘ aan, dan wordt de administratieve groep als ‘Voorstel’ (geel) toegevoegd. Over de verschillende soorten inschrijvingen vind je hier (zie overzicht van de inschrijvingen) de nodige uitleg.

Nadien kun  je de details ingeven van de inschrijving: lessen kiezen, leerkrachten of vestigingsplaats wijzigen of vrijstellingen toevoegen.