Correctie op het te betalen bedrag ingeven Afdrukken

Gewijzigd op: Di, 4 Jan, 2022 om 12:21 PM


Op de leerlingenfiche, tabblad financieel kun je een (positieve als negatieve) correctie inbrengen op het te betalen bedrag voor een leerling die tot die leefeenheid behoort.

Het te betalen bedrag kan zowel naar boven als naar beneden aangepast worden met een ‘Manuele correctie‘. Klik op ‘Nieuwe correctie‘, vul een datum in, kies de naam van de leerling en voeg het bedrag toe. Negatieve bedragen voer je in met een minteken. Eventueel kan je ook een opmerking invoeren.

 Deze correctie zal niet verschijnen in overzicht ‘Te betalen’, maar wel in de ‘Lijst manuele correcties‘. Beide lijsten kan je vinden via het hoofdmenu ‘Extra – Financieel – Totalen‘.

Let op! Manuele correcties zijn niet bedoeld om een verminderd tarief toe te passen. Daarvoor moet je een verminderingsattest toevoegen.

 

Een manuele correctie is een eenmalige invoer, specifiek voor die situatie. Je kunt ook gebruik maken van voorgedefinieerde correcties. Een dergelijke mogelijke correctie aanmaken, staat uitgelegd in volgend artikel: Mogelijke correcties beheren


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.