Betalingsuitstel aan leefeenheid toekennen Afdrukken

Gewijzigd op: Do, 19 Aug, 2021 om 3:07 PM


Op de leerlingenfiche, tabblad financieel is het mogelijk om één of meerdere uitstellen van betaling toe te kennen aan een leefeenheid. Zo kun je een gespreide betaling individueel toepassen. Het is mogelijk om meer dan één uitstel met verschillende vervaldata toe te voegen. Wanneer de vervaldatum bereikt is, zal het uitstel automatisch vervallen en komt het bedrag van het uitstel terug open te staan.

Bij het blokje ‘betaald’ aan de rechterkant voeg je een betaling toe van de soort “uitstel van betaling”.
Dit is het bedrag dat de leerling pas later moet betalen, dat nu afgetrokken wordt van het bedrag dat betaald moet worden.
Je stelt een datum in, vanaf wanneer die tweede betaling moet gebeuren, zodat het bedrag op dat moment “vrij” komt. 

Pas op!
Als de soort betaling al op ‘uitstel van betaling’ staat bij het toevoegen van een nieuwe betaling, kan het zijn dat er geen mogelijkheid wordt getoond om de vervaldatum in te stellen. Dan moet je even de soort veranderen en opnieuw aanpassen naar uitstel van betaling. Daarna krijg je wel de mogelijkheid om de vervaldatum in te stellen.Een voorbeeld:
Een leerling moet 132 euro betalen en betaalt nu de helft.
Op het tabblad financieel staat te betalen 132 euro. Je voegt bij de kant “betaald” een betaling toe van 66 euro + een “uitstel van betaling” (met vervaldatum) van 66 euro.
Op die manier is er voor deze leefeenheid op dit moment geen openstaand saldo meer. Er zullen dan voorlopig ook geen aanrekeningen verstuurd worden.
Als we de vervaldatum bereikt hebben, dan valt die 66 euro “uitstel van betaling” weg en komt er opnieuw een openstaand saldo voor deze leefeenheid. 


 

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.