Begindatum van een inschrijving aanpassen Afdrukken

Gewijzigd op: Do, 19 Aug, 2021 om 3:02 PM

Als je een leerling inschrijft, dan wordt die datum waarop je de inschrijving toevoegt genoteerd als inschrijvingsdatum. (Voor Discimus is er per domein slechts één inschrijvingsdatum. Die datum kan dus gelden voor meerdere inschrijvingen.) Die datum blijft behouden, zolang er een inschrijving in dat domein bestaat.

Via de leerlingenfiche, tabblad inschrijvingen, kun je die datum corrigeren. Hiervoor klik je op het menu rechts van de groene knop 'nieuwe inschrijving' en kies daar de optie 'Datum inschrijving'. In het pop-up venster krijg je per domein de mogelijkheid om een datum in te vullen. Zolang er 'dd-mm-jjjj' als waarde staat, wordt de door het programma genoteerde datum (zie eerste paragraaf) gebruikt.
Als er een datum genoteerd staat, kun je de afwijking teniet doen door het veld terug leeg te maken en op te slaan.

Hou er rekening mee dat een leerling vòòr 1/10 ingeschreven moet zijn om mee te tellen voor de financierbaarheid.

Voetnoot: De inschrijvingsdatum van een vrije leerling kan je niet aanpassen omdat dit voor een dergelijke inschrijving geen belang heeft.