DKO3 is een platform voor de schooladministratie en -organisatie in het Vlaamse Deeltijds Kunstonderwijs.

Met deze kennisdatabank willen we je graag wegwijs maken in de vele mogelijkheden van DKO3 en het daarbij horende mijnACADEMIE en DKOJOBS.

----

DKO3 is in eerste instantie een online platform voor de administratie en organisatie van een academie uit het deeltijds kunstonderwijs (DKO), maar het wordt ook steeds meer gebruikt in (privé)academies die niet tot het gesubsidieerd onderwijs behoren. DKO3 is in blijvende ontwikkeling: we doen het nodige om mee te blijven met een deeltijds kunstonderwijs dat in een constante staat van verandering lijkt te vertoeven.

In deze categorie (starten met DKO3) leggen we de basis uit die je moet weten om te kunnen aanmelden en hoe DKO3 in grote lijnen werkt. Daarna ga je best verder naar de leerlingenfiche, personeelsfiche en lesfiche (de belangrijkste schermen). Hier krijg je uitgelegd wat je er kunt doen tabblad per tabblad.
Die zitten onder de overeenkomstige categorieën waar alle andere artikelen rond deze onderwerpen thuisgebracht zijn: leerlingenadministratie, personeelsadministratie en lesadministratie. Daarnaast vind je nog een waaier aan andere categorieën zoals start van het schooljaar, evaluaties, assets en beheer.

Gebruik zeker de zoekfunctie om snel een artikel te vinden. De indeling is ook zo opgesteld dat het mogelijk moet zijn om ook op thema je weg terug te vinden.

Vind je over een bepaald onderwerp te weinig informatie terug, neem dan gerust contact op met de helpdesk.

Om DKO3 te gebruiken heb je een recente browser (zoals Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge of Mozilla Firefox) nodig. Dit kan op Windows, Mac maar evengoed op (iOS/iPadOS of Android) tablet en smartphone.

Op dit moment bieden we geen app aan die je kunt downloaden, maar de website is gemaakt om te werken op groot en klein scherm.

Lees verder: Aanmelden in DKO3