Een toonmoment wijzigen, doe je op door het gewenst item te dubbelklikken in het overzicht van toonmomenten. Dit overzicht vind je via het menu Extra - Evaluatie - Toonmomenten & puntenlijsten - Toonmomenten.

In dit artikel leggen we uit wat je kunt doen op het tabblad Jury.

Wanneer er juryleden zijn gekoppeld, zie je die in de balk links staan. Naast elke naam staat de huidige status in een kleur aangeduid.

Jurylid toevoegen

Met de groene knop 'Jurylid toevoegen' aan de linkerzijde kun je een nieuw jurylid aan dit toonmoment koppelen.

Je kunt filteren op vakgroep en/of op naam zoeken. In de lijst eronder duid je de gewenste persoon aan. Eronder geef je de functie (soort) aan: Voorzitter, Plaatsvervangend voorzitter, Lid, Extern begeleider of Secretaris.

Je bevestigt met de groene knop. Daarna verschijnt de persoon in het overzicht links.

Jurylid wijzigen

Bij het aanklikken van een jurylid aan de linkerzijde, krijg je meer details over dat jurylid aan de rechterzijde. Als het om een extern jurylid gaat, krijg je ook een overzicht van de vergoedingen (indien ingesteld). Dit kan gaan om erelonen en/of kilometervergoeding. (De kilometervergoeding wordt automatisch bepaald op basis van het adres (woonplaats) van het jurylid en het gebouw waar het toonmoment doorgaat. Verder kun je een aantal handelingen doen:

1. Status wijzigen

Naast de naam zie je de huidige status in een kleur staan. Met het potlood rechts ervan, kun je die status wijzigen. Je kunt kiezen uit: Bevestigd, Voorlopig OK, Gevraagd, Afgewezen en Voorstel.

2. Soort jurylid wijzigen

Onder de titel 'Soort Jurylid' kun je de functie van die persoon binnen het toonmoment wijzigen: Voorzitter, Plaatsvervangend voorzitter, Lid, Extern begeleider of Secretaris.

Of een jurylid Intern of extern wordt beschouwd, zit bij de details van de persoon (dus los van het toonmoment). En moet je dus wijzigen op de fiche van het jurylid.

3. Contactgegevens inkijken

Onder de verwijder-knop rechtsboven kun je de contactgegevens tijdelijk zichtbaar zetten door de klikken op de blauwe tekst 'contactgegevens'.

4. Vergoeding(en) wijzigen

Met de knop 'Vergoeding aanpassen' kun je de automatisch berekende vergoeding (ereloon en/of verplaatsingsonkost) aanpassen.

In het pop-up venster krijg je de huidige berekende waarden te zien. (Bij de verplaatsingsonkost is dit de som van de heen- en terugrit.) Begin met het bedrag aan te passen.

Daarna verschijnt onder het veld een extra opmerkingveld. Die moet je verplicht invullen alvorens te kunnen opslaan. Hierin geef je een omschrijving van de aangepaste vergoeding.

Je kunt één of beide bedragen in één keer opslaan. Wil je de wijziging ongedaan maken, gebruik je de reset-knop op de lijn. Bevestig je wijziging in elk geval met de groene knop.

Heb je een bedrag aangepast, wordt enkel nog de eigen opmerking vermeldt in het overzicht.

5. Contactmoment toevoegen

In het logboek onderaan vind je alle wijzigingen aangebracht voor dit jurylid, gerelateerd aan dit toonmoment. Indien gewenst kun je hier manueel extra items aan toevoegen. Gebruik hiervoor de blauwe knop 'Contactmoment toevoegen'.

Je geeft een datum en uur op, een soort contact (telefoon, brief, e-mail of andere) en een vrije opmerking. Na bevestigen met de groene knop, verschijnt dit als een extra lijn in het logboek.

6. Contactmoment verwijderen

Alle manueel ingebrachte contactmomenten, kun je ook weer verwijderen. Gebruik hiervoor het prullenmandje links op de lijn.

Jurylid verwijderen

Eenmaal een jurylid aangeklikt kun je met de grijze verwijder-knop (rechtsboven) het jurylid terug schrappen bij dit toonmoment.

Jurydocument afdrukken

Met de printerknop in de balk links, boven de lijst met juryleden, kun je specifiek voor dit toonmoment één of meer jurydocumenten afdrukken. Om jurydocumenten te kunnen afdrukken, moeten één of meer documentsjablonen aangemaakt zijn onder deze categorie.

Lees verder: Tabblad Deelnemers