Op het overzicht van de toonmomenten, via het menu Extra - Evaluatie - Toonmomenten & puntenlijsten - Toonmomenten kun je een nieuw toonmoment aanmaken.

Gebruik de groene knop 'Nieuw toonmoment' boven- of onderaan het overzicht om een nieuw toonmoment aan te maken.

Omschrijving

Hier geef je de naam op van je toonmoment. Deze omschrijving wordt vermeld als titel.

Evaluatieperiode

Je kunt een 'los' toonmoment maken zonder evaluatieperiode, of kies een van de bestaande periodes.

Datum

Dit zijn de de dag en uur waarop het toonmoment start.

Soort

Hiermee kun je een extra onderverdeling maken. Dit is voor intern gebruik en heeft verder geen invloed.

Je kunt kiezen uit:

• intern examen
  • Openbaar examen
  • Toonmoment

Eenheden

Hiermee geef je aan hoeveel eenheden het toonmoment waard is. En wordt gebruikt bij het berekenen van het ereloon van je (externe) juryleden. Als academie bepaal je zelf wat een eenheid inhoudt (een uur, dagdeel, ...).

Aantal juryleden nodig

Hier geef je op hoeveel juryleden nodig zijn bij die toonmoment.

Het programma gebruikt dit cijfer om in het overzicht aan te duiden of er voldoende juryleden zijn gekoppeld.

Eindtijd

Louter indicatief, kun je een einduur opgeven.

Na bevestigen met de knop 'opslaan' keer je terug naar het overzicht. En kun je het toonmoment wijzigen door ze te openen.

Wat je nadien allemaal kunt wijzigen, staat uitgelegd in volgende artikels: