Evaluatie-invoer wissen Afdrukken

Gewijzigd op: Do, 24 Feb, 2022 om 4:24 PM

Het kan gebeuren dat je een ingevuld veld in een evaluatie wil leegmaken. Bij een tekst/getal lijkt dat eenvoudig door met de wisknop op je klavier het veld leeg te maken. Maar er zijn velden die je niet zomaar leeg kunt maken.
Daarom bestaat bij de invoer van de evaluatie een wis-knop, voorgesteld door een gommetje.

Bij het invullen van evaluatie (hetzij individueel, hetzij klassikaal) staat rechts naast de titel van een veldgroep een blauw gommetje. Wanneer je hierop klikt verschijnt naast elk veld een geel gommetje.

Wanneer je op de knop met het geel gommetje klikt, maak je dit veld (correct) leeg.

Belangrijk:

Bij een tekst/getal lijkt het eenvoudiger door met de wisknop op je klavier het veld leeg te maken. Maar voor het programma is een leeg veld niet noodzakelijk hetzelfde als een niet-ingevuld veld. Zeker als dat veld een gewicht heeft gekregen voor het bepalen van het resultaat.

Gebruik daarom zoveel mogelijk het gommetje om een veld leeg te maken.