Lesmoment (structuur) via lesfiche toevoegen Afdrukken

Gewijzigd op: Wo, 23 Feb, 2022 om 3:16 PM

Op de lesfiche, tabblad Lesmomenten kun je lesmomenten (structuur) aan een les toevoegen. Om een lesmoment toe te voegen, klik je links op de knop ‘Lesmoment toevoegen’. Er verschijnt een dialoogvenster waarin je de dag, het uur, frequentie en eventueel keuze van lesweken van het nieuwe lesmoment kan ingeven.

Merk op: hoewel je dit via deze weg ook kunt doen voor een individuele les, is dit ongebruikelijk.

Van (tijdstip)

Als je een uur wil aanpassen, dan klik je in het kadertje met het uur, zodat een klokje verschijnt. Op dat klokje klik je eerst het uur aan. Let op voor verschil tussen 1 uur en 13 uur. Als het uur gekozen is, dan krijg je de mogelijkheid om de minuten aan te duiden. In de afbeeldingen hieronder zou de les dus om 13:05 beginnen.

Schermafbeelding-2019-08-30-om-11.43.20-768x447.png. Schermafbeelding-2019-08-30-om-11.44.39-768x451.png

Tot (tijdstip)

Als je het beginuur hebt aangeduid, dan verspringt het einduur automatisch op het tijdstip dat een uur later ligt dan het beginuur. Indien de les langer dan een uur duurt, dan kan je ook het einduur aanpassen volgens dezelfde stappen.

Frequentie (en weken)

Bij frequentie kan je drie opties aanduiden. Ofwel wordt de les wekelijks herhaald, ofwel maak je op het moment zelf een selectie van de weken waarin de les plaats zal vinden, ofwel kies je een vooraf geselecteerde set weken. (Meer over het aanmaken van zo'n wekenset in volgend artikel: Mijn weken beheren)

Van - Tot (datum)

Tot slot kan je ook de periode van het schooljaar invullen waarin de instellingen van toepassingen zijn.

Opgelet:  Je kan bij een lesmoment slechts enkele zaken wijzigen. Zo kan je het lokaal en de begin- en einddatum wijzigen. Als de lesdag, tijdstip of frequentie echter aangepast moet worden, dan moet je het volledige lesmoment verwijderen en opnieuw toevoegen.

Wanneer je het lesmoment hebt aangemaakt, kun je er ook lokalen aan koppelen.