Klaslijst afdrukken Afdrukken

Gewijzigd op: Vr, 18 Feb, 2022 om 11:26 AM

Op de personeelsfiche tabblad klassen en de lesfiche tabblad leerlingen kun je een individuele klaslijst afdrukken.

Via de personeelsfiche

Op de fiche van de leerkracht selecteer je de gewenste klas in de lijst. En daar kies je de optie afdrukken onder het menu acties.

In het pop-up venster krijg je de klaslijst aangeboden.
Als eerste heb je de keuze uit twee mogelijke sorteringen: alfabetisch of eerst graad en leerjaar, daarna alfabetisch. Heb je meerdere sjablonen, kun je hieruit kiezen.

Voor deze afdruk moet een documentsjabloon bestaan. Zit er nog geen in jullie academie, wordt je er hierop gewezen. En krijg je de mogelijkheid om er een aan te maken. Meer hierover in volgend artikel: Documentsjabloon toevoegen

Via de Lesfiche

Op de fiche van de les klik je rechts op het printer-icoontje.

In het pop-up venster krijg je de klaslijst aangeboden.Hier wordt de sortering  overgenomen van de lijst op het scherm.

Voor deze afdruk moet een documentsjabloon bestaan. Zit er nog geen in jullie academie, wordt je er hierop gewezen. En krijg je de mogelijkheid om er een aan te maken. Meer hierover in volgend artikel: Documentsjabloon toevoegen