Personen ten laste wijzigen Afdrukken

Gewijzigd op: Ma, 14 Feb, 2022 om 10:17 AM

Op de personeelsfiche tabblad (meer) Personalia+ kun je de personen ten laste bijhouden, om door te sturen naar het departement Onderwijs.

Belangrijk: hierin geef je alle personen ten laste in, behalve de partner! Dit vul je in via de details van de partner. Op basis van het veld inkomen van de partner weet het departement of de partner ten laste is van het personeelslid of niet.

Details wijzigen

Begin met in de rechter bovenhoek het potlood aan te klikken. In het pop-up venster heb je de mogelijkheid om de verschillende getallen aan te passen. Initieel staat dit overal op nul.

Belangrijk om weten is dat het veld met de personen (kinderen, andere personen of ascendenten/zijverwanten) steeds inclusief het aantal gehandicapte personen van dezelfde categorie is. In andere woorden:

• Aantal kinderen is groter of gelijk aan het aantal zwaar gehandicapte kinderen
  • Aantal andere personen is groter of gelijk aan het aantal zwaar gehandicapte andere personen
  • Aantal Ascendenten/zijverwanten 65 jaar of ouder is groter of gelijk aan het aantal zwaar gehandicapte Ascendenten/zijverwanten 65 jaar of ouder

Bevestig met de groene knop opslaan. Nadien moet dezelfde informatie op het hoofdscherm terugkeren.

Vergeet niet nadien om deze wijziging ook te melden aan het departement Onderwijs via een melding familiale toestand (RL-7).