Via het menu Personeel - Nieuw personeelslid of op de personeelslijst met de knop Personeelslid toevoegen (linksboven) kun je een personeelslid toevoegen aan de academie.

Geef aan de linkerzijde zoveel mogelijk informatie in. Aan de rechterzijde krijg je de bestaande personen uit de database aangeboden.

Klik een lijn aan om de bestaande fiche te openen. (Verschijnt dezelfde persoon meermaals? Gebruik de fiche mét rijksregisternummer.) Bestaat de persoon nog niet, klik dan op de groene knop 'Personeelslid toevoegen'. En wordt een fiche aangemaakt met deze gegevens. Daarna kom je op de nieuw aangemaakte personeelsfiche terecht. Die kun je dan verder aanvullen.

Opgelet: Maak niet zomaar een nieuwe fiche aan. Als er een bestaande fiche wordt aangeboden, ga met die verder. Bij een dubbele fiche is de kans groot dat die nadien toch moet samengevoegd worden door een medewerker van Artoso.