Op de lesfiche, tabblad meta kun je de administratieve groepen beheren die gekoppeld zijn aan die les. En bijkomende beperkingen (restricties) vastleggen, zodat deze les enkel onder specifieke omstandigheden beschikbaar zijn bij het (online en manueel) inschrijven.

Administratieve groepen beheren

Door administratieve groepen te koppelen geef je betekenis aan de les en weet het programma bij welke leerling deze les aan te bieden en bij welke niet.

Je kunt een nieuwe administratieve groep toevoegen door te klikken op de groene knop ‘Administratieve groep(en) toevoegen’. Je kan enkel de administratieve groepen toevoegen waaraan het vak van de les die je aan het maken bent is toegevoegd. Dat vind je terug via het menu Extra - Inschrijvingen - Aanbod - Administratieve groepen: tabblad Vakken.

Je kan een administratieve groep verwijderen door op het vuilbakje naast die administratieve groep te klikken.

Je kunt ook het percentage wekelijks lestijd vastleggen per administratieve groep. Meer hierover in volgend artikel: Percentage wekelijkse lestijd voor een les instellen

Restricties instellen

Ben je op zoek naar het instellen van restricties? Ga dan naar volgend tabblad.

Lees verder: Tabblad Restricties