DKO3studio is een platform dat volledig los staat van de DKO3 waar je dagdagelijks mee werkt. Volledig afzonderlijke databases en een andere server zorgen ervoor dat wat je doet in DKO3studio geen enkel effect heeft op de echte data van je academie.


Met DKO3studio kun je dus aan de slag om dingen uit te proberen zonder dat dit negatieve gevolgen heeft of zonder dat je daarmee iets om zeep kunt helpen. De toegang hiervoor moet je aanvragen via help@dko3.be. We maken jouw academie dan in DKO3studio met een kopie van jouw feitelijke database.


Om enige verwarring met de echte DKO3 te vermijden, hebben we de menubalk bovenaan groen gekleurd in DKO3studio. Zo zie je altijd meteen in welke omgeving je aan het werk bent.


Net zoals bij de echte DKO3 heb je in DKO3studio accounts en toegangsrechten. Hiermee kun je een aantal mensen in je academie toegang geven. Let wel: aangezien dit een omgeving is om te proberen raden we aan om enkel de accounts te maken die strikt nodig zijn. Geef in geen geval een account op DKO3studio aan het hele lerarenkorps!


Je account voor DKO3studio staat volledig los van je account voor DKO3. Dat betekent dat het wachtwoord niet hetzelfde hoeft te zijn en dat je tweestapsverificatie ook verschillend is. Je maakt dan gewoon een tweede item in je app voor de tweestapsverificatie.


Weetje: De versie van DKO3studio kan verschillend zijn dan deze van de echte DKO3. Dat komt omdat we de volgende update van DKO3 meestal 1 à 2 weken voor de release in DKO3studio zetten. Op die manier kun je al aankomende features gaan testen en kunnen wij er bijgevolg voor zorgen dat de updates van de echte DKO3 nog beter zijn.


Heb je het te bont gemaakt tijdens het testen? Of werk je liever met wat meer actuele data? Dan kun je op eenvoudig verzoek aan de helpdesk vragen om een nieuwe kopie van je databank in DKO3studio te zetten. Let wel: alles wat je dan in DKO3studio hebt gedaan zal dan verdwenen zijn. Hou ook rekening met je collega's, misschien werken zij aan iets in DKO3studio wat nog niet meteen mag verloren gaan.


Belangrijk om weten is ook dat DKO3studio niet op dezelfde servercapaciteit draait als de echte DKO3. Dat betekent dat DKO3studio bij momenten een pak trager kan reageren dan de echte DKO3.


Zit je met een vraag over iets waar je mee bezig bent in DKO3studio? Dan kun je uiteraard ook beroep doen op de helpdesk. Maar vermeld er steeds bij dat je vraag gaat over iets in DKO3studio. Zo vermijden we onnodige verwarring bij het antwoorden.