Een puntenlijst wijzigen, doe je op door het gewenst item te dubbelklikken in het overzicht van puntenlijsten. Dit overzicht vind je via het menu Extra - Evaluatie - Toonmomenten & puntenlijsten - Puntenlijsten.In dit artikel leggen we je uit wat je kunt doen op het tabblad Details. Dit tabblad is onderverdeeld in Details, Afdruk en Puntenlijstvelden.Details puntenlijst

Door op het potlood in de rechter bovenhoek te klikken, kun je de basisgegevens van de puntenlijst wijzigen.Hier kun je volgende velden aanpassen:

 • Omschrijving
 • Evaluatieperiode
 • Datum
 • Afronding
  Geef hier het aantal cijfers na de komma in, waarop de invoer (op tabblad Resultaat) moet afgerond worden.
 • Beschikbaar voor de leerkracht
  Een veld in een evaluatieblok kan gekoppeld worden aan een puntenlijstveld. En kan (optioneel) verplicht via een puntenlijst ingevuld moeten worden. Met deze instelling, kun je hierop een uitzondering maken. Leerlingen in deze puntenlijst (met deze optie actief) kunnen toch door de leerkracht ingevuld worden.
 • Afgewerkt
  Gebruik dit facultatief veld om aan te geven dat deze puntenlijst is afgewerkt. Deze aanduiding heeft geen invloed op de verdere werking, maar is opgenomen in het overzicht met puntenlijsten.


Bevestig nadien met groene knop 'opslaan'.


Afdruk

Door op het potlood in de rechter bovenhoek te klikken, kun je enkele instellingen wijzigen die een invloed hebben op de afdruk.Hier kun je volgende opties deactiveren: (Deze staan standaard allemaal actief)

 • Totaal van het vak afdrukken
  Toon of verberg het vaktotaal als aparte kolom op de afdruk en tabblad Resultaat
 • Leerkracht op afdruk
  Toon of verberg de leerkrachten bij de juryleden
 • Kolom Voorstel deliberatie op afdruk
  Toon of verberg de kolom 'Voorstel deliberatie' in de afdruk
 • Kolom Onvolledig programma op afdruk
  Toon of verberg de kolom 'Onvolledig programma' in de afdruk


Bevestig nadien met groene knop 'opslaan'.


Meer uitleg over de betekenis van die velden vind je op het artikel over tabblad Resultaat, of tabblad Juryleden voor de leerkrachten.


Puntenlijstvelden

Aan een puntenlijst kun je tot acht puntenlijstvelden koppelen. Per selectielijst vind je alle mogelijke combinaties van bestaande puntenlijstvelden en de evaluatieperiodes.
Elke lijn bestaat uit het puntenlijstveld en de evaluatieperiode tussen haakjes. Zijn er reeds deelnemers gekoppeld, kan DKO3 een suggestie doen naar logische selecties. Bij die lijn(en) zal achteraan een asterisk (*) toegevoegd worden.Elke wijziging wordt onmiddellijk opgeslagen.


Lees verder: Tabblad Juryleden