Een toonmoment wijzigen, doe je op door het gewenst item te dubbelklikken in het overzicht van toonmomenten. Dit overzicht vind je via het menu Extra - Evaluatie - Toonmomenten & puntenlijsten - Toonmomenten.


In dit artikel leggen we je uit wat je kunt doen op tabblad Deelnemers


Belangrijk - Er zijn wel enkele voorwaarden om deelnemers te kunnen koppelen:

  1. Er moet minstens één groep zijn aangemaakt. Groepen aanmaken doe je op het tabblad Details.
    Meer hierover via volgend artikel: Groepen beheren
  2. De evaluatieprofielen moeten toegewezen zijn aan de leerlingen. In andere woorden: de evaluatiestructuur staat op punt en werd doorgevoerd naar de leerlingen.Deelnemer(s) toevoegen

Selecteer aan de linkerzijde eerste de gewenste groep (als er meerdere zijn). 

Daarna kun je aan de rechterzijde met de groene knop 'Deelnemers toevoegen'. En krijg je er uitgebreide filter, waarmee je op elke combinatie van velden kunt zoeken naar leerlingen.


Vink de gewenste leerlingen aan en bevestig met de groene knop 'Deelnemers toevoegen aan groep (onderaan de filter) boven het zoekresultaat.


Repliek toevoegen

Selecteer aan de linkerzijde eerste de gewenste groep (als er meerdere zijn). 

Daarna kun je aan de rechterzijde met de groene knop 'Repliek toevoegen'. Daar krijg je een zoekveld waar je de naam van de gewenste persoon (leerling/personeelslid) kunt opgeven.Klik de gewenste persoon (lijn) aan om ze toe te voegen. Daarna keer je terug naar het overzicht en zal de persoon met vermelding 'repliek' in de lijst met deelnemers staan.


Deelnemers sorteren

Deelnemers staan standaard in de volgorde van toevoegen. Indien gewenst kun je die hersorteren.

 

manueel

Op de lijn van elke leerling staat helemaal rechts een knop met dubbele pijl (in kruis). Klik de knop aan en begin met slepen om leerlingen manueel van volgorde te wijzigen.


automatisch

Onderaan de lijst heb je de mogelijk om de leerlingen door het programma te laten sorteren. En kun te kiezen tussen een van volgende sorteringen:

  • Naam
  • Eerst graad, daarna naam
  • Eerst naam van de leerkracht, daarna graad en naam


Die sortering uitvoeren is een momentopname. Voeg je nadien nog leerlingen toe, zullen die onderaan toegevoegd worden.


Deelnemer verwijderen

Op de lijn van elke leerling staat links een prullenmandje, waarmee je eenvoudig de deelnemer kunt verwijderen.


Meerdere deelnemers verwijderen

Wil je meerdere deelnemers in één keer verwijderen, klik dan op het symbool (in de vorm van een rood figuur met kruis) bovenaan de eerste kolom.De prullenmand (bij elk van de leerlingen) wordt vervangen door een checkbox. Selecteer de gewenste leerlingen en bevestig met de groene vink in de titel. (Deze handeling annuleren doe je door te klikken op het kruisje ernaast.)Lees verder: Tabblad Programma