Evaluaties mailen Afdrukken

Gewijzigd op: Do, 10 Mrt, 2022 om 2:43 PM


De ingebrachte evaluaties kunnen door de leerling/ouder ook digitaal ingekeken worden. Zo heeft elke leerling een unieke link per schooljaar (en per academie). Die link is beschikbaar via mijnACADEMIE of kan gemaild worden.


Vooraleer je begint met mailen, moet de beschikbaarheid voor de leerlingen ingesteld staan en actief zijn zodra de eerste mail de deur uit gaat. Dus als je de campagne meteen laat vertrekken, moet de beschikbaarheid al open staan.


Deze link mailen doe je, net zoals bij andere e-mails, via een werklijst met een mailcampagne. (De algemene uitleg over het opstellen van een mailcampagne vind je in het artikel Mailcampagne opzetten)

Waarbij je kunt kiezen om de ganse school in één keer te gaan mailen, of slechts een specifieke groep te filteren.


Je komt nu in een lijst van leerlingen. Klik rechtsboven op het @-icoontje om de e-mail op te stellen. 

Stel de e-mail op door de nodige tekst te voorzien. Op de gewenste plaats voeg je via de selectielijst onderaan het veld ‘evaluatie link’ toe. In het veld ‘Bericht’ verschijnt nu ‘[evaluatie_link]’ op de plaats waar je cursor staat.

Bij het versturen van deze mail, wordt die parameter vervangen door de unieke link voor de leerling. (Je mag daarom die tekst niet opnieuw in een link steken.


Die link verwijst naar unieke pagina per leerling. Daar krijgt die leerling alle inschrijvingen naast elkaar te zien. Hou hier rekening mee wanneer je de beschikbaarheid instelt. En bij het opstellen van je werklijst.Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.