Evaluaties tussen leerlingen kopiëren Afdrukken

Gewijzigd op: Do, 24 Feb, 2022 om 4:25 PM

Bij het klassikaal evalueren is het mogelijk om de ingevulde evaluatie van één leerling over te brengen naar (een of meer) andere leerlingen van dezelfde klas.

Deze optie is alleen beschikbaar, als dit in de structuur van de evaluaties geactiveerd is.

Ga hiervoor naar het klassikaal evalueren via de personeelsfiche, tabblad klassen. Selecteer de gewenste klas en klik de knop 'evalueer deze klas' aan. In het overzicht klik je de gewenste leerling aan om van te vertrekken.

Tip: wil je niet de volledige fiche gebruiken om te kopiëren, maar slechts enkele velden? Vul dan eerst op deze leerling de velden in die je wil kopiëren. Voer het kopiëren uit. En ga pas daarna verder met invullen van de evaluatie van deze leerling. (Niet-ingevulde velden worden immers niet meegenomen.)

Eenmaal op de gewenste fiche, kun je de ingevulde evaluatie kopiëren door gebruik te maken van deze knop. (Is deze knop niet zichtbaar, is het omdat het kopiëren voor deze evaluatie niet actief staat.)

Daarna kom je in volgend pop-up venster terecht. Je krijgt er een overzicht van de leerlingen naar wie je de evaluatie kunt kopiëren.

Hierover nog enkele praktische zaken:

• Kopiëren naar een leerling met een afgewerkte evaluatie is niet mogelijk.
  • Bij het kopiëren worden alle ingevulde velden meegenomen. Als die bij de andere leerling een waarde zou overschrijven, wordt je hierop gewezen.
  • De evaluatie die je op het scherm ziet, kan uit meerdere evaluatieblokken bestaan. Per blok staat ingesteld of kopiëren toegestaan is. Het kan voorkomen dat een evaluatie kan dus slechts gedeeltelijk mag gekopieerd worden. En zal er bovenaan het scherm een melding staan.
  • Per leerling is er nagekeken of het kopiëren mogelijk is. Door de structuur van de evaluaties kunnen leerlingen in deze klas op verschillende wijzes geëvalueerd moeten worden.
    Hierdoor kan het kopiëren niet of slechts gedeeltelijk mogelijk zijn.

Bevestig het kopiëren met de groene knop rechtsonder. Daarna keer je terug naar de fiche van de oorspronkelijke leerling.