Categorieën beheren Afdrukken

Gewijzigd op: Do, 24 Feb, 2022 om 5:15 PM

Via menu 'Extra - Assets - Beheer - Categorieën' kun je de categorieën beheren. Categorieën zijn bedoelt om je assets in te delen in logische groepen. Per categorie kun je andere tarieven hanteren. En zal de complexiteit van je tarieven bepalen hoeveel verschillende categorieën je nodig hebt.

Opgelet: om tarieven te kunnen koppelen aan je categorie, moet er minstens één soort tarief bestaan.

Voorbeeld Je maakt aparte categorieën aan voor viool en cello. Leerlingen van de eerste en tweede graad die een viool lenen betalen op jaarbasis €60, in de derde en vierde graad betalen die €85. Bij cello liggen de prijzen hoger: Leerlingen uit de eerste en tweede graad betalen op jaarbasis €70, in de derde en vierde graad betalen die €95.

Categorie toevoegen

Voeg een nieuwe categorie toe met de groene knop ‘Nieuwe categorie toevoegen’. Geef de categorie een naam en vul eventueel een opmerking in. Sla op met de knop ‘Toevoegen’.

Om tarieven te koppelen, moet je de nieuwe categorie opnieuw aanklikken in de tabel.

Categorie wijzigen

Klik de categorie aan in de lijst. Een pop-up venster gaat open. Hier kun je de details van de categorie wijzigen, zoals ook de tarieven beheren.

Klik op 'Tarief toevoegen' om een tarief toe te voegen. Vul het bedrag in dat leerlingen moeten betalen die een asset uit deze categorie willen lenen en voldoen aan de voorwaarden van het soort tarief. Bevestig met Opslaan.

Opgelet: om tarieven te kunnen koppelen aan je categorie, moet er minstens één soort tarief bestaan.

Categorie verwijderen

Een categorie verwijderen is niet mogelijk, dit om te vermijden dat hierdoor historiek verloren kan gaan. Je kunt ze inactief zetten en in de benaming aangeven dat ze niet gebruikt mag worden.