Intranet documenten beheren Afdrukken

Gewijzigd op: Vr, 25 Feb, 2022 om 1:26 PM

Via het intranet kunnen ook, net zoals bij een gedeelde server, documenten gedeeld worden onder de personeelsleden. Via het menu Extra - Academie - Intranet - Documenten krijg je een lijst van alle gedeelde mappen en documenten.

Navigeren

Wanneer je doorklikt in de mappenstructuur verschijnt in de grijze balk een overzicht van de mappen die je hebt geopend om te komen waar je nu bent. Door op het huis-icoontje of op de naam van een map te klikken ga je terug naar het hoofdmenu of de map in kwestie.

Op een document klikken opent een menu met vier mogelijkheden: het document downloaden, verwijderen, verplaatsen of de naam wijzigen.

De naam van een map wijzigen, kan door op het blauwe pijltje helemaal rechts te klikken.

Vakgroepen gebruiken

De mappenstructuur onder 'zonder vakgroep' is voor alle leerkrachten zichtbaar. De mappenstructuur onder een vakgroep, is alleen zichtbaar voor leerkrachten die ook deel uitmaken van die vakgroep.

(Meer over personeelsleden indelen in vakgroepen, lees je hier: Vakgroepen van personeelslid beheren)

Document uploaden

Een nieuw document opladen kan met behulp van de groene knop ‘Nieuw document‘. Zorg er eerst voor dat je in de mappenstructuur bent doorgeklikt naar de map waarin je het document wilt bewaren.

Via de knop ‘Bestand kiezen’ kan je een bestand zoeken en opladen. Bevestig met ‘Opslaan’.

Een nieuwe map aanmaken kan via het pijltje naast de knop ‘Nieuw document’.