Via het menu Extra - Inschrijvingen - (Online) inschrijvingen - Accountbeheer kun je hulp verlenen bij problemen.

Elke (ouder van) leerling die wenst online in te schrijven moet een account aanmaken op mijnacademie.be. Met een account kun je in elke academie aanmelden en leerlingen koppelen.
Aan de hand van het rijksregisternummer (of bisnummer) wordt nagekeken of de persoon reeds bestaat in de academie. Is dat het geval, wordt gevraagd om een token op te geven. Dit token kan de (ouder van de) leerling naar een (in DKO3) gekend e-mail adres opsturen. Na bevestigen van dat token, is de leerling gekoppeld aan dat account. En is het mogelijk om in te schrijven en/of betalingen te doen.
Opgelet: linken van leerlingen doe je per academie. Dit omdat per academie een leerlingenbestand wordt bijgehouden.

Leerlingen kunnen aan meerdere accounts zijn gekoppeld. Eenzelfde ouder kan dus meerdere accounts hebben op mijnACADEMIE en aan elk account andere personen koppelen. Met dit systeem kunnen ook gescheiden ouders of nieuw samengestelde gezinnen overzicht bewaren van inschrijvingen en betalingen.

Je kan een account zoeken op een e-mailadres of op naam van de leerling. Aan de rechterkant krijg je de resultaten. Wanneer je zoekt op e-mail adres: je krijgt enkel accounts te zien die via mijnACADEMIE.be al hebben aangemeld in deze academie, of waar leerlingen gekoppeld zijn in deze academie.

Bij het aanklikken van een account, gaat een pop-up venster open met twee tabbladen.

Op het eerste tabblad kun je enkele details wijzigen van het mijnACADEMIE-account.

Op het tweede tabblad kun je leerlingen koppelen of ontkoppelen.

Via de leerlingfiche tabblad Start kun je ook de omgekeerde beweging maken: een mijnACADEMIE-account (ont)koppelen aan de leerling.