Percentage wekelijkse lestijd instellen Afdrukken

Gewijzigd op: Do, 17 Feb, 2022 om 11:33 AM


Op de lesfiche kun je op twee niveau's het percentage wekelijkse lestijd instellen. Waarbij het cijfer op niveau van de administratieve groep voorrang krijgt op die van de les.


Met dit percentage leg je per vak vast in hoeveel lessen de leerling moet ingeschreven zijn, om voldoende les te volgen. Dus een leerling die drie vakken moet volgen. Maar per vak slechts één les, is het percentage per les steeds 100%.

Moet de leerling voor een vak in meerdere lessen zitten, gebruik je percentages zoals 50-50, 34-66, 25-75, 33-33-34 verdeeld over de verschillende lessen. Zodat de leerling steeds aan 100% in totaal komt, per vak.


Tabblad Details

In de meeste lessen is het voldoende van op het tabblad Details, in de linker kolom het percentage wekelijks lestijd instellen voor de les.


Schermafbeelding_2020-04-24_om_11.51.20.png 

Tabblad Meta

In de uitzonderlijke situatie waar het deel van de wekelijkse lestijd verschillend is per administratieve groep, moet je dit verder uitsplitsen op het tabblad Meta.  Via het blauwe procent-icoontje naast de administratieve groep is het mogelijk om per administratieve groep de wekelijkse lestijd in te stellen, wanneer die afwijkt van de wekelijkse lestijd onder tabblad Details.


Schermafbeelding_2020-04-24_om_12.00.32.png

 

Voorbeeld

In dit voorbeeld moeten leerlingen uit de administratieve groepen 38820 - 38823 (vierjarig traject) drie maal per week naar de les komen. Hun deel van de wekelijkse lestijd is bijgevolg 34%.
Leerlingen uit de administratieve groepen 38999 - 39003 (vijfjarig traject) volgen twee maal per week les. Dit komt overeen met een wekelijkse lestijd van 50%.
De administratieve groepen (tienjarig traject) waarbij geen procent staat hebben een wekelijkse lestijd zoals ingesteld onder tabblad ‘Details’, in dit geval 100%.


Let op! Onder tabblad ‘Lesmomenten’ van deze les staat maar één les per week ingesteld. Dit komt overeen met een wekelijkse lestijd van 100% (zoals ingesteld bij het tabblad Details). De administratieve groepen uit het vier- of vijfjarig traject zullen dus ook aan andere lessen moeten worden gekoppeld, zodat de leerlingen zich kunnen/moeten inschrijven in meerdere lesmomenten per week.


knipsel-128-2.png

 
 

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.