Leerling aan lesmoment toewijzen Afdrukken

Gewijzigd op: Ma, 4 Apr, 2022 om 12:32 PM

Op de personeelsfiche, tabblad toewijzen is het mogelijk om leerlingen (van individuele of hybride vakken) te koppelen aan een dag en uur.

Je begint met bovenaan de de gewenste vestigingsplaats te selecteren. Het cijfer tussen haakjes (naast de naam van de vestigingsplaats) geeft aan hoeveel leerlingen er moeten toegewezen worden.

Aan de linkerkant vind je de leerlingen terug die aan deze vestigingsplaats en leerkracht zijn gekoppeld, maar nog niet aan een dag en uur. Aan de rechterkant zie je de bestaande lesmomenten met de gekoppelde leerlingen. Klik de gewenste dag aan. Indien nodig moet je eerst nog een lesmoment aanmaken, door op de groene knop 'Nieuw lesmoment' te klikken bovenaan.

Je sleept de leerling van de linkerkolom, naar het gewenst tijdstip aan de rechterkant. Je kunt ook leerlingen van het ene naar het ander lesmoment verslepen, zonder die eerst te moeten ontkoppelen.

Zodra je de leerling loslaat, wordt deze wijziging opgeslagen.
Die aanpassing is ook meteen te zien op de leerlingenfiche. Dit vak zal bij de leerling dan niet langer status inschrijving (blauw), maar status toegewezen (groen) krijgen.