Voorstellen berekenen Afdrukken

Gewijzigd op: Vr, 1 Apr, 2022 om 3:31 PM

Wanneer het logisch vervolg volledig is ingesteld  en eventueel de uitzonderingen zijn ingesteld, kan je op het scherm extra - inschrijvingen met de knop ‘Voorstellen bereken ...’ de voorstellen voor alle leerlingen die in het huidige schooljaar zijn ingeschreven berekenen.

Door deze functie laten lopen, verschijnt een voorstel op tabblad ‘Inschrijvingen’ van bij leerlingenfiche. Dit kan wel even duren, daarom loopt dit op de achtergrond. Via dit scherm kun je de voortgang (van de berekening opvolgen.)

Wil je voor een specifieke groep leerlingen de voorstellen (her)berekenen, kun je via volgende wegen te werk:

Wil je dat bij een leerling een voorstel niet meer wordt herberekend, omdat je manueel een voorstel hebt klaargezet dan moet je dat voorstel blokkeren. Zie het artikel: Logisch vervolg van leerling berekenen

Pas op!

Het logisch vervolg houdt geen rekening met de evaluatie (geslaagd/niet geslaagd) van de leerling. Meestal is het al mogelijk om in te schrijven voordat het resultaat van de leerling bepaald is. Het is dan ook niet mogelijk om het logisch vervolg daarop af te stemmen.