Logisch vervolg bepalen Afdrukken

Gewijzigd op: Vr, 1 Apr, 2022 om 2:55 PM


Op basis van de inschrijving uit het huidig (oude) schooljaar kan je in DKO3 een logisch vervolg instellen voor het volgende schooljaar. Het logisch vervolg bepaalt aan de hand van de huidige inschrijving (administratieve groep) in welke administratieve groep een leerling standaard moet worden ingeschreven. Via het hoofdmenu ‘Extra – Inschrijvingen – Logisch vervolg, Logisch vervolg bepalen‘ kan je dit instellen.


 

Klik op de administratieve groep waarvan je het logisch vervolg wilt instellen. Je komt terecht in een nieuw venster waar je via de groene knop ‘Vervolg toevoegen’ een administratieve groep kunt selecteren.


Vervolg toevoegen

Begin met een of meerdere administratieve groepen te koppelen. In de rechterkolom kan je aanduiden welk vervolg als standaard mag worden gebruikt. De leerling krijgt dan automatisch een inschrijving in het standaard vervolg als voorstel. Alleen als administratie kun je dan gebruik maken van de alternatieve administratieve groepen in het voorstel.


Als er geen vervolg verwacht wordt, kies dan voor '(geen logisch vervolg)'.



Gericht voorstellen herberekenen

Als er leerlingen zijn ingeschreven in de huidige administratieve groep, is het mogelijk om het voorstel gericht voor die leerlingen te laten herberekenen. Dit is handig als je een wijziging hebt gedaan, maar niet de voorstellen voor de ganse academie wil laten herberekenen.

Klik hiervoor op de zin 'Voorstellen voor deze xx leerlingen berekenen'.


Verdere details

Als er meerdere logische vervolgen zijn, kan je hier ook een Maximum aantal opties instellen, die de leerling bij inschrijven zal kunnen kiezen. Is niet de bedoeling dat deze leerling zich voor alle mogelijkheden inschrijft, maar slechts één keuze kan maken. Dan moet je bij maximum aantal opties ‘1’ noteren.


Door de optie 'Alle vestigingsplaatsen klassikale vakken' actief te zetten, geef je aan dat bij het berekenen van het voorstel niet moet gekeken worden naar de vestigingsplaats waar het vak vorig jaar werd gevolgd. Maar dat meteen de lessen uit alle vestigingsplaatsen mogen aangeboden worden. Deze optie is handig bij overgang van graad, wanneer je de leerling een breder aanbod wil bieden dan de huidige vestigingsplaats.

Zoals de naam zegt, wordt dit alleen bij de klassikale vakken toegepast.


Door de optie 'Indien geen lessen gevonden, dan alle vestigingsplaatsen' actief te zetten, geef je aan dat bij het berekenen van het voorstel de lessen naar alle vestigingsplaatsen mag opengetrokken worden als bij de huidige vestigingsplaats geen lessen zijn gevonden. Deze optie is handig als je vestigingsplaatsen hebt waar een aanbod maar beperkt wordt aangeboden. En dat na een specifiek graad en leerjaar moet afgeweken worden naar andere vestigingsplaatsen.

Dit is een alternatieve oplossing op het werken met Uitzonderingen. Zie artikel Uitzonderingen beheren



Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.