Betekenis van het soort vak Afdrukken

Gewijzigd op: Do, 4 Nov, 2021 om 9:20 AM


Bij het beheer van de aangeboden vakken, kun je het soort vak definiëren. In dit artikel staat uitgelegd wat de betekenis ervan is en hoe het programma hiermee omgaat.

 • klassikaal vak
  Dit is een vak waarbij alle lessen op voorhand vastliggen. En dat bij het (al dan niet online) inschrijven moet gekozen worden uit het bestaand aanbod van lessen.
 • individueel vak
  Bij dit soort vak, ligt het aanbod niet op voorhand vast. Pas na overleg met de leerkracht. Bij het (al dan niet online) inschrijven, blijft het beperkt tot de keuze van vestigingsplaats en leerkracht. (Al kan ook leerkracht en vestigingsplaats later toegekend worden.)
  De lessen voor een individueel vak worden aangemaakt, bij het effectief toewijzen.
 • hybride vak
  Bij een dergelijk vak worden sommige lessen wel op voorhand vastgelegd, en andere in overleg met de leerkracht. Dus een combinatie van bovenstaande.

Het beste voorbeeld van een hybride vak is Groepsmusiceren: je kan een aantal ensembles hebben, waarvan de uren op voorhand vast liggen. Maar daarnaast ook kamermuziekgroepjes waarbij de leerling afspreekt met de leerkracht, zoals bij zijn of haar instrument. (Ook voor ALC-lessen moet je klassikale les aanmaken.)
Hybride is dus in eerste instantie bedoeld voor een situatie gelijkaardig aan die van Groepsmusiceren. In alle andere gevallen heb je dat niet nodig.


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.